[VIGYOR KEP]

Grin agyböffenései

Helló helló kedves áldozat!

Eljutottál arra a lapra, melyről hozzájuthatsz Grin bácsi lelkének újabb mélységéig, melyeket megtudva rémülettől az őrület határára kerülő lelked utolsó erejét felemésztő végső futását fogja megkezdeni a romlás útján végig egészen a POKOL kapujáig, ahol holtan összerogyva bekerülhet áldozataimnak fenntartott katakombim egyikébe.

Kívánok tehát élvezetes olvasást, és ha úgy gondolod, hogy ezek az izék mégis kiváltottak belőled bármit a heveny unalmon kívül ne habozz írni nekem egy elektronikus szinte levelet amiben elmondod hogy mit szerettél, mit utáltál, mi tetszett is mi borzasztott el...

És emlékezz a kőtábla egyik sorára: Ne Lopj! (Legalábbis kérj előtte engedélyt mielőtt innen bármit kölcsönveszel...)

Ha tudod, elolvashatod az angol nyelvű részeket is.


ars poetica
Karinthy Frigyes: Előszó
Rejtő Jenő: Sír (a) felirat

A Sár Vársz: A Birodalom Megszívja egy novella, pontosabban egy Star Wars paródia. Egyes (nem normális) egyedek szerint nem olyan rossz.

A Kudarc egy science fiction novellám, hát, mit mondjak. Nekem nem tetszik annyira, jobban is meg lehett volna írni. Ja, hogy mindenki ezt mondja a sajátjáról? Hehe...

Néha érezni, hogy azért rám is hatnak a mindennapok apró-cseprő dolgai, ilyenkor írok olyanokat, mint pl ez a Tiszteld A Törvényt című szösszenet.

A következő novella már nem az én művem. Frederic Brown A Fegyver c. novellája egyike az örökös kedvenceimnek, szép példája annak hogy a sci-fi mennyire a mai világról szól, és mennyire aktuális még mindig.

A Sötét Kábel, Buta Hálózat sokak által ismert fordításom, melynek eredeti szerzője (a fellelhetetlen) George Gilder. Ez volt eddig a leghosszabb (és a legnehezebb) fordításom, de az anyag szerintem megérte. Tanulságos, még mindig.

Kis kiruccanás az egyik kedvenc kabaréban elhangozott írásra, melyet Sinkovits Imre adott elő, a címe: Édes-ékes Apanyelvünk.

Na, adjunk a cooltúrának is! Itt látható az egyik kedvenc versem, Karinthy Frigyes paródiája, melynek címe Kemény Simon: Karperec. (Kiválóan előadta Gálvölgyi valami réges-régi kabaréban...)

Versekről szólva... Na jó, ez a kis vacak szégyen így a többi között, de a véleményem azt hiszem tükrözi...

De a versek listája nem lenne teljes, ha..... :-)

Akik még nem tudnák, azokkal közlöm az örömhírt: Hülye vagyok! New! (it depends...) The previous text is available In English as well! (well, sort of)

Életkép? Sirám? Nem tudom. Talán maga a megvilágosodás olvasható a Lopj! címet viselő írásban. Vagy mikor járom az utcákat, és ebszemek kísérnek végcélomig, s tovább.

Vannak, akik elmennek, és vannak, akik maradnak. Mindig nehezebb azoknak, akik maradnak, akik elhagyottak lettek anélkül, hogy elhagyták volna őket.

Csak egy szellem... vagy inkább csak hangosan gondolkodtam; akár, mint a másik, Isten szőke báránya c. darabnál. Ezek az írások, csak úgy, mint a másik, melynek a címe Vízről Álmodom inkább csak egy érzésnek szavakba öntése. Ha valaki magára ismerne, az nem a véletlen műve.

Van magyar, aki nem ért a politikához?? Na ugye hogy nincs, ezért álljon itt egy újsághír napjainkból.

A rejtveny es annak hozzavetoleges angol forditasa.

De vannak még versek... méghozzá legjobbakból! Ide kacsints!


Nem az dühít, hogy hazudtál nekem, hanem az, hogy mostantól nem tudok hinni neked.
-- Nietzsche

2017.11.23. Herb Atea (alias Kerényi Csaba) elment közülünk. Vagy talán már régebben elment, csak nem figyeltünk oda; vagy igazából most sem ment el, csak már nem válaszol a leveleinkre. Nem tudom. Sajnálom, hogy én sem tudtam segíteni. Vagy csak kicsit, talán, remélem.

Olvasva a régi leveleket találtam meg egy novellát, amit Herbnek írtam, amikor egyszer maga alatt volt és közölte, hogy holnap fogja és meghal. Ahogy gondolod mondtam utazni jó. Majd írjál. Vagy talán valami ilyesmi. Mindenesetre a vége ez lett: A Lélekvándor (pdf).


Majd még írok ide, de most megyek aludni. Hja, tudom, mindig ezt mondom. Na ez is én vagyok...


Ajánlom mindezeket azoknak akiket szeretek - hát, az igazt megvallva, nem vagytok sokan! :-)


© Copyright Gervai Péter, 1993-2000, Minden jog fenntartva.

(Igen, igen kedves tolvajlelkű barátom, még az is amire gondolsz. Nem óhajtom váratlanul viszontlátni sem a weben, sem az elektronikus újságodban, sem abban ami szerinted baromi közszolgálati de azért leakasztod a magad párezer forintját... Szóval: NEM. Ha kell, kérd el tőlem. A címem úgyis tudod... :-)