Politikai Hírek

[MTI, Budapest:]
Megalakult Magyarország 493-ik pártja, mely a Magyar Politikusok Pártja (MAPIPÁJA) néven kezdte meg tevékenységét. A sajtótájékoztatón Vegyesi Elemér pártelnök röviden összefoglalta pártjának programját, terveiket:

"A MAPIPÁJA célja a kormányzás, illetve a parlamentbe való bejutás. Célunk, hogy ígéreteinket betartsuk és nyilatkozataink a valóságot tükrözzék. De mi az, amit mi ígérünk, amennyiben sikerül kormányra kerülnünk?

Elôször is mi megígérjük, hogy parlamentbe jutó képviselôink évente maximum 24 millió forintot fognak kilopni az államháztartás zsebébôl. Egy képviselônk sem fog 10-nél több helyen egyszerre dolgozni - ugyanazon idôben. Mi vállaljuk, hogy képviselôink pont annyira fognak érteni ahhoz, amirôl szavaznak, mint bármely az utcáról épp betévedô albán diák. Vállaljuk hogy pártunk a szavazásoknak legalább 1%-án legalább egy képviselôvel részt fog venni, vagy legalábbis ez az ember az OGY büféjében fog tartózkodni.

Kormányra kerülésünk esetén azon leszünk, hogy az embereknek rosszabb legyen. Emelni fogjuk az adókat, új adónemeket vezetünk be, valamint emelni fogjuk a szociális befizetéseket úgy, hogy eközben megadóztatjuk az egészségügyet. Igaz, hogy ez a programunk megfelel a jelenlegi kormány programjának, viszont mi itt is tartjuk ahhoz magunkat, hogy az évi 24 milliónál nem lopunk többet és a felesleget jótékony célra osztogatjuk el (kizárlólag olyanoknak, akik épp az utcáról esnek be; semmiképp sem az elôre megszervezett, jogos[nak látszó] igényekre).

Vállaljuk, hogy képviselôink közszereplése mindig arcátlan lesz, és ott fogunk hazudni, ahol csak lehetséges (természetesen ezt büntetlenül majd csak akkor tehetjük meg, ha már bekerültünk a Házba). A nekünk feltett kérdésekre vagy nem fogunk válaszolni, vagy hazudni fogunk, igénybe véve politikai mentességünket.

Pártunk kellô mennyiségû támogatást fog igényelni már a kezdetek kezdetén ahhoz, hogy lefizethessük a kulcspozícióban levô rendôröket és tisztviselôket, hogy ne okozzunk országos problémákat olyan esetekbôl, amikor képviselôink részegen kikocsizva a ligetbe megerôszakolnak 10 év alatti kislányokat és kisfiúkat, vagy épp kábítószeres mámorukban törnek-zúznak a Váci utcán.

Tartjuk magunkat ahhoz is, hogy a szorító intézkedések ellenére se csökkenjen az infláció, valamint hogy a lakossági devizabetéteket is saját céljainkra tudjuk felhasználni, esetleg az ország érdekében, ha ez elkerülhetetlen.

Célunk, hogy átvegyünk a szomszédainktól és az EU-tól minden olyan törvényt, ami rossz, nagy néptömegekre kedvezôtlen, igazságtalan vagy csak egyszerûen baromság. Szándékunk meghonosítani minden ismert titkosszolgálati módszert is hazánkban, a bûnözés esetleges csökkentésére valamint pártunk ellenségeinek likvidálására. Szakértôink (akik szintén most hallanak elôször a témáról) dolgoznak a csuklóra szerelhetô ellenôrzô és nyomkövetô Polgári Ellenôr Rendszeren.

Amennyiben minket választanak biztosak lehetnek benne, hogy nem csapjuk be Önöket (politikai ellenfeleinkkel ellentétben), és hogy azt fogják kapni, amit megérdemelnek.

Éljek!"

Vegyesi ezután fehér ruhás szûzek kíséretében bevonult házába, majd fél óra múlva fehár ruhás lányoktól kísérve elhajtott a Parlament elôtt tartandó délutáni demonstrációjára.

A KSH ismertetôje szerint a MAPIPÁJÁnak mintegy tizenhárommillió jelenlegi magyarországi tagja van, ami magyarország egyik legnépszerûbb pártjává teszi, és látszólag méltó ellenfele a jelenlegi kormányzó **** pártnak.

[G.S. - 1996. dec.]